به گزارش مشرق، رضا برجي کارگردان فيلم مستند «مادران سربرنيتسا» درباره وضعيت اين فيلم به برنا گفت: هفته گذشته مراحل نهايي فيلم به پايان رسيد و فيلم براي جشنواره سينما حقيقت ارسال شد که به بخش مسابقه هم راه پيدا کرده است.
وي با بيان روند ساخت اين فيلم اظهار داشت: اين فيلم طي دو سفر به بوسني ساخته شد و به جنايت صربها در شهر سربرنيتسا ميپردازد، جنايتي که در کمتر از48 ساعت 10 تا 12 هزار مرد توسط صربها قتل عامل شدند.
برجي ادامه داد: به همين مناسبت انجمني به نام مادران سربرنيستا تشکيل شده است که اين افراد هر ساله در تاريخ 11 جولاي جنازههاي کشف شده جديدي که از روي نتايج آزمايش دي ان اي شناسايي شده اند را طي مراسمي در اين تاريخ دفن ميکنند.
کارگردان فيلم مستند «سواحل اشک و زيتون» با بيان اينکه در فيلم با تعدادي از مادران عضو اين انجمن گفتگو شده است، توضيح داد: فيلم در دو فصل زمستان و تابستان تصويربرداري شده است. اهالي شهر در زمستان به جستجوي اجساد ميپردازند و در 11 جولاي آنها را دفن ميکنند، اين فيلم با ورود صربها به شهر آغاز ميشود و قتل و عامل شهروندان اين شهر را به تصوير ميکشد و در پايان با دفن اجساد پايان مييابد.
وي در مورد تصاوير بهکار گرفته شده در اين فيلم و منابع آن تصريح کرد: در ساخت اين مستند از فيلمهاي آرشيوي نيز استفاده کردهام که اين فيلمها را با هدايايي که به بوسنياييها دادم و ارتباط دوستانهاي که ايجاد کردم در اختيارم قرار دادند. اين فيلمها از لحظات قتلعام است و تا آنجا که امکان داشت يکسري از جنايتهاي صربها را به تصوير کشيدم گرچه در بسياري از مواقع به دليل خشونت بالا براي رعايت حال مخاطبين، بالاجبار دست به خودسانسوري زدهام اما تصاويري چون اعدام يک نوجوان پانزده ساله کماکان حفظ شده است.
اين هنرمند جانباز در پاسخ به اين سوال که آيا در توليد اين فيلم با مشکلاتي روبرو شده ايد گفت: هيچ گونه مشکلي بر سر راهمان نبود بهجز حاد شدن مشکل جراحت شيميايي خودم در همان ايام که کمي اذيتم کرد و ناراحتياي که از بازبيني صحنهةاي جنايت صربها برايم ايجاد ميشد.
وي در پايان گفت: کشتار مردم بوسني نسل کشياي بود که در سال 1995 توسط صربها انجام گرفت که افراد از 14 تا 90 ساله را شامل مي شد و احتمالا اين فيلم تکان دهندهترين فيلم جشنواره سينما حقيقت خواهد بود.
کد خبر 8520
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۰
- ۰ نظر
- چاپ
کارگردان فيلم مستند «مادران سربرنيتسا» از تکاندهنده بودن اين فيلم خبر داد و گفت: در بعضي از مواقع به دليل خشونت بالاي تصاوير بالاجبار دست به خودسانسوري زدم.<BR>